Kreszblog

Nem tudod, hogy egy adott táblázás mit akar jelenteni?
Nem tudod, hogy egy adott helyen mennyivel szabadna menni?
Nem tudod, hogy melyik sávban kellene menned?
Megbüntettek valahol, de nem érzed jogosnak?

Írd le minél részletesebben a helyszínt, csinálj képeket, és küldd el nekünk a kreszblog@gmail.com címre!
Világítsunk rá az értelmezhetetlen, s így betarthatatlan szabályozásokra, és ne hagyjuk, hogy hibás szabályokat akarjanak velünk betartatni!

Linkblog

Könyvjelző

Hirdetés

Instant tábla

2008.11.20. 06:27 :: Veszélyes Lejtő

Instant. Azonnal oldódó :)
Sok értelmetlen táblát láttunk már, de szerintem ez vezet:

Már az is erősen röhejes, hogy egyetlen képen sikerült 3 db 30-as táblát fényképezni, gyakorlatilag arra utal, hogy a közút kezelője nem hallott még a "Korlátozott sebességű övezet" fogalmáról.

De a hangsúly most a legközelebbi, a kép jobb oldalán lévő táblán van.
Ugyebár az a 30-as tábla a KRESZ 14.§ (1) d) pontja szerinti "Sebességkorlátozás" tábla. Ugyanezen paragrafus (6) bekezdése pedig kimondja, hogy "Az (1) bekezdés c)-g) pontjában említett jelzőtábla hatálya a táblánál kezdődik és a következő útkereszteződés kezdetéig tart [...]". Ugyebár az "Elsőbbségadás kötelező" tábla pedig azt jelenti, hogy ez itt a kereszteződés.

Tehát a tábla gyakorlatileg sehol, senkire és semmire nem hatályos.
Hát többek között az ilyeneket értem a fölöslegesen kihelyezett táblák alatt.

3 komment

Címkék: sebességkorlátozás útkereszteződés érdekes tábla elsőbbségadás kötelező

A bejegyzés trackback címe:

https://kresz.blog.hu/api/trackback/id/tr66777592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

titan 2008.11.20. 12:42:59

Nem lehet, hogy úgy gondolták, hogy ez az eset, amikor a fenti tábla hatálya alá esik az alatta levő, azaz elsőbbségadás kötelező a keresztező (betorkolló vagy kanyarodó) útnak, és ez a betorkollás egyébként rossz minőségű, és épp ezért eme rövidke szakaszon a 30-as a megengedett max. sebesség? (csak próbálom értelmezni, de ahogy leírom, egyre hülyébben hangzik :))

Veszélyes Lejtő · http://kresz.blog.hu/ 2008.11.28. 08:30:15

De lehet, hogy úgy gondolták, ettől még a KRESZ nem ismer ilyen jellegű táblázást, ami a kereszteződésre is vonatkozna. Pontosabban ismer, úgy hívják, hogy korlátozott sebességű övezet, ami a képen látható 30-as táblák számából kiindulva még akár logikus is lehetne :)

titan 2008.12.03. 13:54:22

Talán ebből volt raktáron ;D
süti beállítások módosítása